Refugiați depistaţi din elicopter în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în România

Patru cetăţeni ucraineni au fost depistaţi din elicopter în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în România.

”În data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 08.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni în sistem integrat, cu un elicopter, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi, în cooperare cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au observat în zona localităţii de frontieră Dersca, patru persoane, de sex masculin, care încercau să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că persoanele au fost urmărite, iar ulterior elicopterul a aterizat şi poliţiştii de frontieră au interceptat persoanele în cauză. 

”În vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor colegii noştri i-au condus pe bărbaţi la sediul sectorului. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că cei patru sunt cetăţeni ucraineni,  iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o  zonă de conflict”, a mai precizat sursa citată.  

Au fost demarate procedurile specifice, fiind anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situaţii. 

Ulterior persoanele vor fi preluate, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanţii de Azil din Rădăuţi. 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI