Novak Djokovici: Nu pot susţine decizia organizatorilor de la Wimbledon

Tenismenul Novak Djokovici, locul I ATP, a declarat, miercuri, după meciul cu Laslo Djere de la Serbia Open, că nu poate susţine decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon.

Recentr organizatorii Wimbledon au decis să interzică participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la grand slam.

„Voi fi întotdeauna primul care va condamna războiul. Fiind un copil al războiului, ştiu ce fel de traume emoţionale lasă un război. Noi, în Serbia, ştim ce s-a întâmplat aici, în 1999, oamenii obişnuiţi suferă întotdeauna, am avut multe războaie în Balcani. Acestea fiind spuse, nu pot susţine decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Jucătorii, tenismenii, sportivii nu au nimic de-a face cu asta (n.r. – cu războiul). Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun”, a declarat el, potrivit AFP.

În faţa propriului public, Dijokovici, admis direct în optimi, l-a învins, cu scorul de 2-6, 7-6 (6), 7-6 (4), pe compatriotul său Laslo Djere, locul 50 ATP, după un meci care a durat trei ore şi 21 de minute, calificându-se în sferturile de finală ale Serbia Open.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, miercuri, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a grand slam-ului (27 iunie – 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie.

ATP şi WTA au criticat această decizie, considerând-o discriminatorie, nedreaptă şi nejustificată.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI