Rusia reia zborurile internaționale cu peste 50 de țări

Rusia intenţionează să pună capăt restricţiilor asupra zborurilor către şi dinspre 52 de ţări „prietene”, începând din 9 aprilie. Anunțul Rusiei face parte din planurile sale de a reduce măsurile luate pentru a încetini răspândirea Covid-19, a declarat luni prim-ministrul Mihail Mişustin, potrivit Reuters.

Rusia intenţionează să reia zborurile către şi dinspre Argentina, Africa de Sud şi alte ”ţări prietene”, a spus Mişhustin, adică cele care nu s-au alăturat celui mai recent val de sancţiuni occidentale asupra Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, pe care Moscova o numeşte o „operaţiune specială” pentru demilitarizarea ţării vecine.

Moscova a impus restricţii dure de călătorie la începutul pandemiei de coronavirus, în martie 2020, dintre care multe rămân în vigoare, însă a extins treptat lista ţărilor considerate sigure pentru călătoriile aeriene.

Printre țările „prietene” ale Rusiei se numără și Algeria, China, Liban, Peru şi Pakistan.

Mişustin a mai spus că Rusia va ridica restricţiile privind călătoriile peste graniţa terestră dintre Rusia şi China.

Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene din 36 de ţări, inclusiv toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, ca răspuns la sancţiunile legate de Ucraina care vizează sectorul său aviatic.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI