ANM: Atenţionare de cod galben. Vânt puternic în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică COD GALBEN, valabilă astăzi, 3 aprilie, în intervalul 10.00 – 22.00, a transmis IGSU. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi ninsori însemnate cantitativ locale în Carpaţii Orientali şi Occidentali precum şi în zonele joase din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Suceava şi Neamţ.

 „În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asiguraţi-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)”, mai arată postarea de duminică pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform sursei citate, „informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro ”.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI