Un general SRI a făcut dezvăluiri bombă: Rusia a încercat să atace cibernetic și ministere ale României

Rusia ar fi intrat inclusiv pe teritoriul NATO și a a încercat să atace cibernetic și ministere ale statului român. Anunțul a fost făcut de Anton Rog, șeful centrului Cyberint al SRI, într-un interviu pentru ”România, te iubesc!”.

„În perioada de începere a conflictului din Ucraina și pe perioada desfășurării lui am descoperit că încă un actor cibernetic statal din agresorul zonei estice și a Ucrainei încearcă să își facă prezența în ministere din Guvernul României. Mă refer la Rusia”, a declarat generalul Anton Rog, șeful Centrului Național Cyberint SRI, potrivit Pro TV.

Începând cu luna iulie 2020, Centrul Național Cyberint îndeplinește rolul de Centru Operaţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-SRI) pentru SRI, având misiunea de a preveni şi de a răspunde la incidente de securitate cibernetică care afectează funcţionarea sistemelor informatice proprii Serviciului.

România este atacată cibernetic constant. Nu am reușit noi să identificăm și cred că nu s-au întâmplat până acum să pună jos rețelele de curent, rețelele de alimentare cu apă, cu gaz, rețelele de trasnspot și așa mai departe, dar, pe zona de spionaj cibernetic, România a fost și este atacată cibernetic constant”, a precizat șeful centrului Cyberint al SRI.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI