București: Acţiune a poliţiştilor pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor: amenzi în valoare de peste 14.000 de lei şi 10 certificate de înmatriculare reţinute

Poliţiştii de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei au dat 31 de amenzi în valoare de peste 14.000 de lei şi au reţinut 10 certificate de înmatriculare, în urma unor acţiuni desfăşurate în noaptea de vineri spre sâmbătă care au vizat starea tehnică a autovehiculelor.

Un şofer a fost amendat cu 3045 de lei pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie al vehiculului, modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare a noxelor, parbriz fisurat, anvelope faţă deteriorate şi defecţiuni la sistemul de iluminare.

„În noaptea de 01/02 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat activităţi de control în trafic în scopul creşterii siguranţei rutiere pe drumurile publice din Capitală, prevenirii accidentelor de circulaţie înregistrate pe fondul deficienţelor tehnice ale vehiculelor şi diminuării disconfortului fonic produs de autovehiculele cărora le-au fost efectuate modificări neomologate sistemului de evacuare a noxelor”, transmite Poliţia Capitalei.

În cadrul acţiunii a fost urmărită cu precădere starea tehnică a autovehiculelor prin verificarea: •sistemului de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante; sistemului de frânare; mecanismului de direcţie; instalaţiei de iluminare/semnalizare şi echipamente electrice;

  • existenţei şi autenticităţii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor; vizibilităţii şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate; sistemului de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie); corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor; deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia; aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător. 

În urma activităţilor de control desfăşurate au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 14.200 de lei pentru deficienţe tehnice: 5 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor; 3 pentru modificari constructive neomologate; 1 pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie; 20 pentru alte deficienţe tehnice; 1 pentru lipsa certificatului de înmatriculare; 1 pentru neacordare prioritate.

 

Poliţiştii rutieri au reţinut 10 certificate de înmatriculare şi retras 2 seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român.

„Un bărbat în vârstă de 27 de ani, a condus un autovehicul în zona Şos. Bucureşti-Ploieşti/Str. Jandarmeriei, iar în urma controlului efectuat de către poliţiştii rutieri în colaborare cu inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul avea modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare a noxelor şi la compartimentul motor, parbrizul fisurat, iar sistemul ABS al autovehiculului nu era funcţional. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1160 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor tehnice constatate”, anunţă poliţiştii.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 22 de ani, a condus un autovehicul în zona Şos. Bucureşti-Ploieşti/Str. Jandarmeriei, iar în urma controlului efectuat de către poliţiştii rutieri în colaborare cu inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul prezenta deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, avea modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare a noxelor, parbrizul fisurat, anvelope faţă deteriorate şi defecţiuni la sistemul de iluminare.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3045 lei.

„În acest context s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă 90 zile, precum şi reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor tehnice constatate”, menţionează Poliţia Capitalei.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI