China restricționează vizele oficialilor americani, ca răspuns la sancțiunile SUA

China a decis să restricționeze vizele pentru oficialii americani, ca răspuns la restricțiile privind vizele americane pentru unii oficiali din China, a anunțat joi un purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe, citat de Reuters.

Statele Unite au restricţionat vizele unor oficiali chinezi pentru implicarea în „acte represive” împotriva grupurilor minoritare etnice şi religioase, a declarat luna aceasta secretarul de stat american Antony Blinken.

„Se crede că acești oficiali sunt responsabili sau complici la eforturile de reprimare a celor care au anumite religiii și practici spirituale, a membrilor grupurilor minorităților etnice, a dizidenților, a apărătorilor drepturilor omului, a jurnaliştilor, a sindicaliștilor, a membrilor societății civile și a protestatarilor pașnici atât în China, cât și în afara acesteia”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat din 21 martie.

La sfârșitul anului trecut, Statele Unite au adoptat sancţiuni economice împotriva unor companii de biotehnologie şi de înaltă tehnologie chineze, pe care le acuză că au o contribuţie la amplificarea supravegherii minorităţii uigure din provincia Xinjiang din China.

China şi-a exprimat „opoziţia fermă” faţă de noile sancţiuni adoptate de SUA.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI