Centrul comercial din sectorul 5 care a luat foc nu avea autorizație pentru securitate la incendiu

Centrul comercial din sectorul 5 care s-a făcut scrum ieri nu avea autorizaţie pentru securitate la incendiu.

Proprietarul a fost amendat de două ori din această cauză, în 2018 şi anul trecut. Focul a pornit de la acoperiș și s-a extins rapid pe întreaga fațadă. Nu au existat victime, dar oamenii din zonă au fost evacuaţi din cauza fumului dens.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru distrugere. Miercuri, procurorii și specialiștii ISU fac cercetare la fața locului, au izolat perimetrul și nicio persoană nu este lăsată prin preajmă.

Anchetatorii înceracă să stabilească de ce a izbucnit incendiul, în condițiile în care în prezent sunt luate în calcul două ipoteze – focul să fi fost pus intenționat sau să fi avut loc o defecțiune tehnică.

Totodată, inspectorii ISC care sunt la fața locului trebuie să stabilească dacă este risc de prăbușire a clădirii, iar dacă acest risc există, clădirea va fi demolată.

Persoanele evacuate ieri s-au putut întoarce azi în locuințele lor din blocurile din zonă.

Pe de altă parte, traficul rutier pe sensul de mers de lângă centrul comercial este blocat.

Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins la toată clădirea. Intervenția pompierilor a durat mai bine de 7 ore.

Un bloc din apropierea complexului comercial a fost evacuat din cauza fumului dens. Bucăți din acoperișul magazinului au căzut peste o casă care a fost la un pas să fie cuprinsă de flăcări.

A fost emis şi un mesaj RO alert prin care autorităţile au sfătuit oamenii din zonă să închidă ferestrele şi să nu circule în apropierea complexului comercial în flăcări.

Peste 100 de pompieri au intervenit pentru lichidarea incendiului cu zeci de maşini de stingere.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI