Ucrainenii au capturat un ofițer rus de rang înalt

Soldații ucraineni au capturat un ofițer rus de rang înalt, acțiune care a declanșat o ofensivă puternică a rușilor pentru a-și recupera comandantul, scrie Kyiv Post.

Ucrainenii au postat pe rețelele sociale poze cu ofițerul capturat, spunând că acesta purta lenjerie de corp cu însemnele armatei ucrainene.

„În timpul luptelor cu armata rusă, membrii Brigăzii 128 de Asalt Montan l-au capturat pe șeful grupului de informații și operații psihologice al Unității Militare 47084 a armatei ruse”, au scris soldații ucraineni pe Facebook.

Ofițerul capturat este Alexandr Olegovici Koșel, 40 de ani, cu grad de locotenent-colonel.

Imediat după capturarea acestuia, rușii au declanșat o ofensivă puternică pentru a-l elibera și au trimis chiar avioane pentru a ataca pozițiile ucrainene, potrivit militarilor ucraineni.

„Nimeni nu a fost rănit în timpul atacului. Prizonierul a fost dus într-un loc sigur în spatele frontului.”

Forțele ucrainene afirmă că explicația pentru efortul mare al rușilor de a-l recupera pe lt-col. Koșel ar fi că acesta era în contact direct Mihail Zusko, șeful Comandantmentului Forțelor Întrunite ale Armatei 58, căruia îi dădea rapoarte zilnice.

„Acum, prizonierul Koșel dă declarații în fața ofițerilor noștri de contrainformații”, au mai arătat soldații ucraineni.

În plus, ei au glumit pe seama faptului că ofițerul capturat purta lenjerie de corp cu însemnele armatei ucrainene.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI