Premierul Nicolae Ciucă: România este o țară sigură, membră a UE şi NATO și are toate garanţiile de securitate pentru a avea o activitate de turism

„România este o țară sigură”, în contextul războiului din Ucraina, a declarat premierul Nicolae Ciucă, marți, la conferința „Turism cu optimism”, organizată de Alianța Pentru Turism. Șeful Executivului a precizat că țara noastră are toate garanțiile de siguranță și securitate, astfel încât să poată să desfășoare o activitate de turism care să fie în beneficiul tuturor.

„Există această tendință ca oamenii să creadă că se pot confrunta cu o anumită stare de nesiguranță. România este o țară sigură și România trebuie să continue să-și dezvolte toate elementele de potențial, astfel încât turismul să joace acea pondere în interiorul Produsului Intern Brut. (…) România este țară membră a Uniunii Europene, România este țară membră a NATO, România are toate garanțiile de siguranță și securitate, astfel încât să poată să desfășoare o activitate de turism care să fie în beneficiul tuturor”, spune Nicolae Ciucă, în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Premierul a  mai spus că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cei din domeniu, concluzia a fost că nu este exploatat potenţialul turistic al României.

”Vă încurajerz să analizaţi care sunt elementele de linie pe care putem merge pentru a eficientiza tot ceea ce înseamnă partea de sprijin pentru HORECA şi turism. (…) Avem tot ceea ce poate să însemne interes pentru turism. Cred că potențialul pe care țara noastră îl are nu este exploatat în întregime”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI