Doi membri ai echipei Fox News au fost uciși în războiul din Ucraina

Încă membru al echipei Fox News a fost ucis în acelaşi atac în Ucraina. Jurnalista Oleksandra Kuvshinova, în vârstă de 24 de ani, a murit la Horenka, în apropiere de Kiev.

Jurnalista Fox News Oleksandra Kuvshinova și cameramanul Pierre Zakrzewsk au murit, iar corespondentul Benjamin Hall a fost rănit.

Vehiculul echipei de jurnalişti a fost vizat de focuri de armă în timp ce realizau un reportaj pentru Fox News.

Oleksandra Kuvshinova era o jurnalistă locală care lucra de o lună pentru Fox News.

„Era incredibil de talentată şi a petrecut săptămâni întregi colaborând direct cu întreaga noastră echipă de acolo, lucrând non-stop pentru a se asigura că lumea ştie ce se întâmplă în ţara ei”, au precizat reprezentanții Fox News, citați de Agerpres.

Fox News confirmase anterior că Pierre Zakrzewski, cameraman în vârstă de 55 de ani, a fost ucis luni. Televiziunea americană a declarat că a aşteptat până să anunţe moartea lui Kuvshinova din consideraţie pentru familia acesteia.

Stabilit la Londra, Pierre Zakrzewski era un obişnuit al teatrelor de război – Irak, Afganistan, Siria. El este al cincilea jurnalist şi al doilea reporter străin ucis de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Americanul Brent Renaud, jurnalist independent, a fost împuşcat mortal duminică în suburbiile din nord-vestul Kievului. Înaintea Oleksandrei Kuvşinova, jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun a fost ucis în bombardamentul asupra turnului de televiziune din Kiev, iar colegul său Viktor Dudar a murit în timpul luptelor din apropierea oraşului Mikolaiv (Nikolaev) din sudul ţării, potrivit autorităţilor ucrainene, care au numărat şi peste 30 de răniţi din rândul presei care acoperă conflictul.

Directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, a condamnat marţi uciderea în Ucraina a celor doi jurnalişti, subliniind că presa „nu ar trebui să fie niciodată vizată”. Jurnaliştii joacă un rol vital în diseminarea informaţiilor în timpul conflictelor şi nu ar trebui să fie niciodată ţinta unor atacuri”, a declarat directoarea generală a UNESCO într-un comunicat.

”Fac apel la respectarea standardelor umanitare internaţionale pentru a asigura protecţia jurnaliştilor şi a profesioniştilor din mass-media”, a continuat ea.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI