Doliu în lumea cinematografică: Actorul William Hurt a murit la vârsta de 71 de ani

Actorul american William Hurt, cunoscut pentru rolurile sale în filme atât de populare precum „The Big Chill” (Marea răceală, 1983) şi câştigător în 1986 al Oscarului pentru rolul din „Kiss of the Spider Woman”, a murit duminică, la vârsta de 71 de ani.

„Cu mare tristeţe, familia Hurt deplânge moartea lui William Hurt, tată iubit şi câştigător al premiului Oscar, la 13 martie 2022, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani”, potrivit unui comunicat al fiului său Will, publicat de mai multe media. „El s-a stins din viaţă în linişte, alături de familie, din cauze naturale”, potrivit comunicatului.

William Hurt şi-a construit reputaţia pe baza dorinţei sale de a interpreta personaje excentrice şi neobişnuite, precum un poliţist rus în „Gorky Park” (Parcul Gorki, 1983), un soţ bogat şi distant în „Alice” regizat de Woody Allen (1990) şi un bărbat cu planuri pentru a construi o maşină care să beneficieze orbii în „Until the End of the World” (Până la sfârşitul lumii, 1991), conform Agerpres.

Primul său rol în film a fost cel de om de ştiinţă obsedat în filmul „Altered States” (Experiment periculos, 1980) regizat de Ken Russell. Apariţia sa alături de Kathleen Turner în „Body Heat” (Pasiune periculoasă, 1981) l-a transformat într-un sex-simbol şi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în 1985 pentru rolul unui prizonier gay în „Kiss of the Spider Woman”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI