Patriarhul Rusiei a găsit un motiv spiritual pentru invadarea Ucrainei: „Păcatul” susținerii drepturilor LGBTQ

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a spus că Ucraina plătește pentru păcatele sale acum, în special pentru susținerea drepturilor persoanelor LGBTQ și a paradelor gay organizate în țară, scrie Newsweek.com.

„Paradele gay pride sunt concepute pentru a demonstra că păcatul este o variație a comportamentului uman”, a spus Kirill în timpul unei predici de duminică.

„De aceea, pentru a te alătura clubului acelor țări, trebuie să faci o paradă gay pride”. Liderul bisericii a caracterizat paradele gay drept „teste de loialitate” și a spus că țările care doresc să se alieze cu puterile occidentale trebuie să le îmbrățișeze.

Mai mult, el a susținut că regiunile separatiste ale Ucrainei aflate în centrul conflictului actual, cunoscute în mod colectiv sub numele de Donbas, au „respins în mod fundamental” astfel de valori.

„De opt ani au existat încercări de a distruge ceea ce există în Donbas”, a continuat Kirill, făcând referire la invazia Rusiei în zonă, în 2014. „Și în Donbas există o respingere fundamentală a așa-ziselor valori care sunt oferite astăzi de cei care pretind puterea mondială. Știm că dacă oamenii sau țările resping aceste cereri, nu fac parte din acea lume, devin străini de ea”.

În cele din urmă, Kirill a numit invazia Ucrainei un conflict despre lucruri „mult mai importante decât politica” și a insinuat că îmbrățișarea valorilor occidentale progresiste va duce la sfârșitul civilizației. După cum a menționat The Moscow Times, Biserica Ortodoxă Rusă a fost criticată în trecut pentru că părea să țină pasul cu valorile și obiectivele Kremlinului și să servească agendei politice a lui Vladimir Putin.

„Dacă omenirea acceptă că păcatul nu este o încălcare a legii lui Dumnezeu, dacă omenirea acceptă că păcatul este o variație a comportamentului uman, atunci civilizația umană se va sfârși acolo”, a spus el.

Vaticanul a condamnat invadarea Ucrainei și crimele umanitare comise de ruși

Spre deosebire de poziția Bisericii Ortodoxe Ruse, Papa Francisc, liderul Bisericii Romano-Catolice, a condamnat în mod explicit invadarea Ucrainei de către Rusia ca fiind un război.

„În Ucraina curg râuri de sânge și lacrimi”, a spus Papa duminică în timp ce se adresa adepților din Piața Sf. Petru. „Aceasta nu este doar o operațiune militară, ci un război care seamănă moarte, distrugere și mizerie.”

De asemenea, Francisc s-a referit la Ucraina ca fiind o „țară martirizată” și a îndemnat alte națiuni să ofere ajutor umanitar poporului său.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI