Filmul „The Batman”, al doilea cel mai bun debut din pandemie

Aventura supereroului „The Batman” interpretat de Robert Pattinson a generat 128,5 milioane de dolari din 4.417 de cinematografe în America de Nord, marcând cel mai bun weekend de deschidere în 2022.

Este al doilea film din perioada pandemiei care depăşeşte pragul de 100 de milioane de dolari într-un singur weekend, o performanţă realizată pentru prima dată de „Spider-Man: No Way Home”, care a înregistrat 260 de milioane de dolari în decembrie.

La box office-ul internaţional, „The Batman”, regizat de Matt Reeves, a câştigat 120 de milioane de dolari de pe 74 de pieţe, veniturile ajungând la 248,5 milioane de dolari. Warner Bros. a retras lansarea filmului în Rusia, după invazia Ucrainei.

„The Batman” va fi difuzat de HBO Max peste 45 de zile, scrie Variety.

„Uncharted”, produs de Sony, cu Tom Holland în rol principal, a coborât pe locul doi, în al treilea weekend de la premieră, generând venituri de 11 milioane de dolari din 3.875 de cinematografe. Totalul veniturilor este de peste 100 de milioane de dolari la nivel naţional, conform boxofficemojo.com.

Pe poziţia a treia a coborât filmul de aventuri „Dog” (MGM), cu Channing Tatum, care a înregistrat 6 milioane de dolari din 3.507 cinematografe. „Dog” continuă să surprindă la box office, depăşind 40 de milioane de dolari în America de Nord de-a lungul weekendului.

Blockbusterul Sony „Spider-Man: No Way Home” a coborât trei locuri, până pe patru, în al 12-lea weekend de la debut, având încasări de 4,4 milioane de dolari. La nivel global, filmul a încasat 1,8 miliarde de dolari.

„Death on the Nile”, thrillerul Disney şi 20th Century, de Kenneth Branagh, a avut încasări de 2,7 milioane de dolari între vineri şi duminică, coborând pe cinci după patru weekenduri de la premieră.

 Animaţia „Sing 2” (Universal Pictures) s-a menţinut pe locul şase în al 11-lea weekend de la debut, generând venituri de 1,5 milioane de dolari din 2.026 de cinematografe.

„Jackass Forever” de la Paramount Pictures a generat venituri de 1,3 milioane de dolari, după ce a coborât pe locul şapte, în al cincilea weekend de la premieră.

„Cyrano”, dramă muzicală romantică regizată de Joe Wright, cu Peter Dinklage, a urcat un loc, până pe opt, în al doilea weekend de la debut, cu încasări de 683.607 dolari.

„Gangubai Kathiawadi” (Paramount) este singurul debut din clasament, pe zece, cu încasări de 592.000 de dolari.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI