Soldații ruși, ofertă importantă de la Ucraina. Ce primesc aceștia dacă depun armele

Ministrul Apărării din Ucraina a făcut un anunț surprinzător pe conturile sale de pe rețelele sociale. Soldații ruși au primit o ofertă importantă de la Ucraina.

Oleksii Reznikov (foto) i-a invitat pe soldații ruși să depună armele. În schimb, aceștia vor beneficia de amnistie și vor primi și 5 milioane de ruble per dezertor, bani strânși, potrivit ministrului ucrainean, printr-o „inițiativă a comunității IT internaționale”

Mesajul lui Reznikov, publicat în ucraineană pe conturile sale de Twitter și Facebook, în continuare.

Dragi ucraineni

În patru zile, pierderile ocupanților ruși, numărate în soldați uciși și răniți, s-au ridicat la peste 5,3 mii de oameni. Sute de soldați și ofițeri inamici au fost luați prizonieri.

Mulți dintre ei sunt foarte tineri. Kremlinul îi transformă în criminali.

Unii dintre ei au fost înșelați, alții, transformați în zombi sau intimidați de propagandă. În general, este clar că motivația majorității invadatorilor este scăzută.

Ea devine cu totul nesemnificativă atunci când se confruntă cu rezistența eroică a apărătorilor noștri. Și simt puterea armelor ucrainene (…)

Pentru Ucraina, viața umană are  cea mai mare valoare. Pentru a salva viețile ucrainenilor, Ministerul Apărării al Ucrainei a susținut inițiativa comunității internaționale IT. Este foarte simplu.

Oferim soldaților ruși să aleagă: fie să moară într-un război nedrept, fie să primească o amnistie completă și 5 milioane de ruble în compensație, dacă își depun armele și se predau de bunăvoie.

Fondurile pentru sprijinirea acestei campanii sunt strânse de liderii industriei IT globale.

Invităm armata rusă să înceapă o nouă viață (…) Pentru cei care aleg calea ocupantului nu va fi milă!

Glorie Ucrainei!

Într-o continuare în rusă și engleză a mesajului, Reznikov îi sfătuiește pe rușii care vor să dezerteze să arboreze un steag alb și să spună cuvântul-cheie „milion”

„Rămâneți în viață și-i îmbrățișați pe cei dragi”, îndeamnă mesajul ministrului, reiterând că pentru cei care vor continua să se comporte ca forțe de ocupație „nu va exista milă”.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI