Iohannis a discutat cu Ursula von der Leyen despre sancţiunile care vor fi luate împotriva Rusiei

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică, marți, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre pachetul de sancţiuni care urmează să fie luate ca urmare a încălcării grave a dreptului internaţional de către Rusia.

„Am avut o discuţie consistentă cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancţiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internaţional de către Rusia, care a dus la escaladarea gravă a situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre”, a scris Iohannis, pe Twitter.

Tot marţi, şeful statului a discutat la telefon și cu omologul polonez, Andrzej Duda, cu privire la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre.

„Am discutat cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, cu privire la situaţia gravă de securitate din regiunea Mării Negre în urma acţiunilor Rusiei care încalcă grav dreptul internaţional şi măsurile comune care urmează să fie luate în cadrul NATO şi în formatul Bucureşti 9”, a scris şeful statului pe Twitter.

România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente, a transmis luni președintele României, Klaus Iohannis. El spune că este o încălcare flagrantă a dreptului internațional: „Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI