Cîţu: Condamnăm ferm recunoaşterea de către Rusia a regiunilor Doneţk şi Lugansk ca fiind independente, o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale

Liderul PNL Florin Cîţu condamnă, într-o postare pe Twitter, recunoaşterea de către Rusia a regiunilor Doneţk şi Lugansk ca fiind independente, considerând că este o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale.

”Condamnăm ferm recunoaşterea de către Rusia a regiunilor Doneţk şi Lugansk ca fiind independente. Aceasta este o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale şi va atrage cel mai dur răspuns din partea comunităţii internaţionle, România susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a scris Cîţu pe Twitter.

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin recunoaşte indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, anterior, el informându-i telefonic în legătură cu această intenţie pe preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz, cărora le-a transmis că va semna ”în curând” decretul de recunoaştere a celor două republici.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI