Vremea: Cod galben de viscol valabil în mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene, unul de viscol în zone de munte înalte și unul de vânt puternic în județe din nord-vestul țării, ambele intrând în vigoare joi dimineață.

Potrivit codului galben de viscol, valabil până vineri la ora 20.00, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h.

La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Codul galben de intensificări ale vântului, valabil până vineri ora 06.00, avertizează că în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

Meteorologii notează că intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI