Klaus Iohannis l-a felicitat pe Frank-Walter Steinmeier pentru realegerea ca preşedinte al Germaniei

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, felicitări omologului său german pentru realegerea în funcţie, transmiţându-i că abia aşteaptă să coopereze în continuare pentru un parteneriat puternic.

 „Felicitări, domnule Frank-Walter Steinmeier, pentru realegerea ca preşedinte al Germaniei Federale. Abia aştept să cooperăm în continuare pentru un parteneriat puternic între România şi Germania”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter. 

Social-democratul Frank-Walter Steinmeier a candidat pentru al doilea mandat, având susţinerea Partidului Social Democrat (SPD) şi Partidului Liberal Democrat (FDP), care formează împreună cu Verzii actuala majoritate parlamentară.

Frank-Walter Steinmeier, în vârstă de 66 de ani, a fost ales pentru încă un mandat de cinci ani, în condiţiile în care preşedintele Germaniei poate deţine doar două mandate.

Steinmeier, ales prima oară în 2017, este un ”preşedinte foarte bun, foarte respectat, care a adus mari servicii ţării noastre în primul său mandat”, apreciază într-un comunicat Grünen (Verzii).

El şi-a anunţat în mai 2021 candidatura la un nou mandat, pentru a ”ajuta la vindecarea rănilor” cauzate populaţiei germane de pandemia covid-19.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI