Schimbări la casa de modă Dolce&Gabbana! Va fi înfiinţată o nouă companie

Grupul italian de lux Dolce&Gabbana a înfiinţat o nouă companie care să gestioneze direct dezvoltarea, producţia şi vânzarea parfumurilor şi cosmeticelor sale, a declarat luni directorul general Alfonso Dolce, transmite Reuters.

Mişcarea de a aduce în interior o afacere de milioane de euro, care este esenţială pentru multe case de modă, dar adesea gestionată prin licenţiere, este prima efectuată de un grup italian de lux.

”Ne gândim la un model de afaceri care ar putea include legături şi parteneriate cu producătorii noştri”, a declarat Dolce pentru săptămânalul financiar L’Economia de la Corriere della Sera.

El a adăugat că schimbarea face parte dintr-o ”strategie pe termen lung îm care suntem angajaţi să consolidăm, să cultivăm şi să promovăm excelenţa artizanală şi producţia italiană”.

Brandurile de modă s-au ramificat întotdeauna în produse de frumuseţe de ultimă generaţie, în încercarea de a-şi diversifica produsele şi a-şi lărgi baza de clienţi.

Un acord de licenţă cu gigantul japonez al cosmeticelor Shiseido s-a încheiat în decembrie.

Noua companie va începe cu un capital cuprins între 200-250 de milioane de euro (514,44 milioane de dolari), prin autofinanţare şi ”sprijin din partea sistemului bancar”, a spus Dolce.

Compania va angaja aproximativ 130-150 de persoane în Italia, până în martie 2023, şi încă 100-120 în străinătate.

Dolce va fi preşedinte, iar fostul director general al LVMH Gianluca Toniolo va fi CEO.

Toniolo a declarat pentru L’Economia că valoarea de retail a afacerii cu produse de frumuseţe a Dolce&Gabbana este de puţin peste 1 miliard de euro, parfumurile având cea mai mare pondere.

El a adăugat că scopul noii companii este o cotă de piaţă ”dublă, dacă nu triplă” în sectorul parfumurilor, consolidarea poziţiei în produse pentru  machiaj şi dezvoltarea de produse de îngrijire a pielii, pe care grupul încă nu le are.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI