Drulă: Zilele confortului în această coaliție disfuncțională s-au terminat. PNL și PSD nu sunt în stare să conducă România

USR va face opozitie „pe tot terenul”, a declarat, marti, presedintele interimar al USR, Catalin Drula, care a sustinut ca actuala coalitie de guvernare a avut „prea multe luni de miere”.

„Suntem azi singurul partid democratic de opozitie si singurul cu o agenda adevarat liberala din Romania. Vreau sa ii adresez multumiri lui Dacian Ciolos pentru munca sa din ultimele luni, pentru contributia la proiectul fuziunii dintre USR si PLUS. Fara Dacian Ciolos si fara Dan Barna aceasta fuziune nu ar fi existat. Avem datoria sa continuam acest proiect”, a afirmat Drula, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Parlamentului.

„USR va face opozitie pe tot terenul si, imediat cum situatia epidemiologica o va permite, ne veti vedea din nou in strada. Ne reconectam la oameni, facem opozitie, propunem politici publice reformiste si pregatim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte si altele despre care vom vorbi in perioada urmatoare sunt in pregatire. Vom munci uniti ca sa oferim Romaniei alternativa pe care o merita. Zilele confortului in aceasta coalitie disfunctionala s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere si s-a vazut ca PNL si PSD nu sunt in stare sa conduca Romania. Coalitia contra firii are zilele numarate”, a adaugat Drula.

El a adaugat ca USR va alcatui pentru fiecare minister si agentie o echipa de monitorizare, pregatita sa gestioneze activitatea respectivei institutii in cazul in care partidul va reveni la guvernare.

„USR va face opozitie pe bune. Vom lupta cu un sistem corupt si inept care face o prioritate din clientelism, nu din bunastarea tarii. Vom arata unde se risipeste resursa bugetara si vom veni cu solutii concrete pentru a acoperi aceste gauri negre”, a transmis presedintele interimar al USR.

„Marea tradare a lui Klaus Iohannis a agendei reformiste a dus la scaderea increderii populatiei in agenda reformista”, a mai subliniat Drula.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI