Oficial de la Casa Albă: Rusia poate invada Ucraina în orice zi

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat duminică că Rusia ar putea invada Ucraina „în orice zi”, lansând un conflict care ar avea „un cost uman enorm”, scri apnews.

Consilierul principal al președintelui Joe Biden a oferit un alt avertisment dur la o zi după ce oficialii americani au confirmat că Rusia a adunat cel puțin 70% din puterea de foc militară pe care probabil intenționează să o aibă până la jumătatea lunii pentru a oferi președintelui Vladimir Putin opțiunea de a lansa o invazie pe scară largă a Ucrainei.

„Dacă izbucnește războiul, va avea un cost uman enorm pentru Ucraina, dar credem că, pe baza pregătirilor noastre și a răspunsului nostru, va avea un cost strategic și pentru Rusia”, a spus Sullivan.

Sullivan nu a abordat în mod direct rapoartele conform cărora Casa Albă a informat parlamentarii că o invazie completă de către Rusia ar putea duce la capturarea rapidă a Kievului și ar putea cauza până la 50.000 de victime.

Oficialii americani au schițat o serie de indicatori care sugerează că Putin intenționează să înceapă o invazie în următoarele săptămâni, deși dimensiunea și amploarea nu sunt clare. Aceștia au subliniat că o soluție diplomatică pare să rămână posibilă.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI