Alertă! Focare de COVID-19, depistate în spitalele din București

Nouă spitale din Capitală au focare de COVID. Personalul medical şi mulți dintre pacienţii internați au contactat infecția.

Marți dimineață, doar la Spitalul Witting au fost confirmate pozitiv la coronavirus zece infectări în rândul personalului medical şi auxiliar. Activitatea unei secții de chirurgie de la acest spital ar putea fi afectată.

Alte spitale unde au fost înregistrate focare de coronavirus sunt Elias, Sfânta Maria, Grigore Alexandrescu, Fundeni, Cantacuzino, Colentina, Colțea și Alexandru Obregia.

Cele mai multe persoane infectate sunt asistente și infirmiere, în rândul lor fiind constatată și cea mai mare reticență la vaccinarea anti-COVID.

Persoanele infectate trebuie să stea acasă timp de zece zile dacă nu sunt vaccinate sau în izolare șapte zile dacă sunt imunizate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se așteaptă ca situația să se agraveze în perioada următoare și ia in calcul chiar scenariul ca personalul medical sau pacienții să fie relocați în alte spitale dacă activitatea vreunei instituții sanitare va fi afectată.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI