De ce unii membri ai familiei se infectează cu Covid-19, în timp ce alții nu se îmbolnăvesc? Explicațiile unui medic

Nu puține au fost situațiile în care, deși un membru al familiei se infectează cu coronavirus, celelalte persoane din locuință nu contactează virusul. Un medic de boli infecțioase a explicat cum se poate acest lucru.

Un bărbat a fost „cu adevărat surprins” atunci când și-a petrecut întreaga perioadă de izolare cu partenera sa testată pozitiv la coronavirus, fără ca el să se infecteze. Cei doi sunt vaccinați cu dozele booster. Iar cazul lor nu este singular.

Profesorul Tony Cunningham din Sydney, medic de boli infecțioase, a explicat pentru news.com.au că sunt mai mulți factori care contribuie la un scenariu de acest fel.

„Dacă nu se răspândește într-o familie, poate fi datorită nivelului de imunitate al persoanei care îl are, astfel încât virusul a căzut rapid; poate fi nivelul de imunitate al persoanei care îl primește. Asta s-ar putea datora faptului că sunt imunizați sau faptului că sunt suficient de norocoși încât să aibă genele potrivite”, a spus profesorul Cunningham.

Profesorul a explicat că persoanele care sunt vaccinate împotriva Covid, în special cu doza booster, au probabil o anumită cantitate de virus din nas, ceea ce înseamnă că nu sunt contagioase pentru o perioadă lungă de timp.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI