Polițistul care a omorât o copilă pe trecerea de pietoni a fost audiat

Polițistul care a ucis o copilă care traversa strada pe la trecerea de pietoni a fost audiat. Acesta a recunoscut faptul că avea viteză excesivă și că nu se afla în misiune.

Agentul de poliție a mai declarat la audieri că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama că au fost două victime. Poliţistul a mai spus că avea girofarul pornit pentru că voia să se asigure că este vizibil.

Adrian Cuculis este avocatul familiei Raisei, copila care a murit în urma accidentului. Avocatul a spus că poliţistul a precizat în audiere că a verificat trecerea de pietoni şi nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede clar că fetiţele mergeau încet şi doar ulterior au luat-o la fugă. 

”A fost o întrebare pusă expres de către mine, şi a spus: nu, eram atent. Singul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici, avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta”, a afirmat Adrian Cuculis, precizând că nu a putut să precizeze ce viteză avea în acel moment. 

Potrivit avocatului, ”în momentul de faţă reiese clar că au venit colegii săi la faţa locului şi el spune totuşi că acel schimb de geacă, pe care l-a văzut toată lumea, este şi în dosarul de Parchet, de fapt nu a ar fi fost un schimb de geacă ci i-ar fi dat geaca respectivă să îl acopere, să nu îl linşeze”, a spus Cuculis, precizând că acel coleg al său de la Secţia 5 nu a fost încă audiat. 

Despre cum s-a prezentat poliţistul la audiere, Cuculis a spus că ”era înmămurit, aşa, a dat ture lungi pe hol, cât colegul meu a verificat dosarul, puţine cuvinte”.

”Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a mai declarat Adrian Cuculis. 

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului.  Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.  

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI