Novak Djokovic poate intra în Australia

Novak Djokovic va ieși din carantină. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat jucătorului de tenis viza de intare în Australia, scrie BBC.

Autoritățile l-au oprit pe Djokovic la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu este întocmită legal. Dojokovic primise o derogare pentru a putea participa la Australian Open.

Guvernul trebuie să plătească costurile de judecată ale jucătorului de tenis, conform instanței. Djokovic trebuie eliberat din carantină nu mai târziu de jumătate de oră de la luarea deciziei, potrivit judecătorului Anthony Kelly. De asemenea, pașaportul și obiectele personale ale lui Djokovic îi vor fi returnate acestuia.

După ce autoritățile federale australiene au refuzat să-i permită intrarea în țară pentru a participa la Australian Open, din cauză că nu este vaccinat, scandalul în care este implicat numărul 1 mondial a stârnit un interes imens.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Wood, a susținut că sportivul a îndeplinit toate cerințele necesare pentru a călători fără carantină și că oficialii de la frontieră nu i-au notificat în mod corespunzător intenția guvernului de a-i revoca viza.

Reprezentantul guvernului australian, Christopher Tran, a spus că recenta infecție cu Covid a lui Djokovic nu îl califică pentru o scutire de la regulile de intrare în țară și va nega că a existat vreo neregulă procedurală sau vreun tratament incorect.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI