Grindeanu, după întâlnirea cu ambasadorul Hiroshi Ueda: Construirea magistralei 6 de metrou, un proiect important

România și Japonia au relații tradiționale fundamentate pe valorile comune și pe convergența intereselor în problemele internaționale, a declarat Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor, joi, după întâlnirea cu ambasadorul nipon la București, Hiroshi Ueda.

„M-am întâlnit în această dimineață la Ministerul Transporturilor cu Excelența sa, Ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi UEDA. Am discutat despre relațiile de colaborare bilaterale, în domeniul transporturilor și am pus accent pe proiectele de importanță strategică. Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila este un astfel de proiect la care lucrează în acest moment un consorțiu italo-japonez, Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure System (Japonia)”, a scris Sorin Grindeanu, joi, pe Facebook.

Un alt proiect important pentru relația dintre cele două state, spune ministrul Transporturilor, este construirea magistralei 6 de metrou, care va lega Capitala de Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni.

„Un alt proiect important pentru relația dintre România și Japonia este construirea magistralei 6 de metrou, care leagă municipiul Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Am apreciat că acest proiect este un etalon pentru bunul mers al relațiilor noastre economice”, a adăugat vicepremierul.

Sorin Grindeanu a discutat cu ambasadorul Japoniei și despre PNRR și oportunitățile pe care le oferă.

„Japonia se numără printre principalii parteneri economici ai României din zona Asia Pacific și este primul investitor asiatic din țara noastră. România și Japonia au relații tradiționale fundamentate pe valorile comune şi pe convergența intereselor în problemele internaționale. În discuția de astăzi am marcat și faptul că relațiile diplomatice româno-nipone au împlinit deja 100 de ani”, a mai spus Sorin Grindeanu.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI