Deputatul PNL Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA. Ce faptă ar fi comis

Deputatul PNL Cosmin Șandru a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru dare de mită, fiind acuzat că i-a promis unui deputat de la alt partid că îl ajută cu angajarea unor apropiați pentru ca acesta din urmă să nu participe la votul pentru moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, în luna octombrie. Alături de Cosmin Șandru, a fost trimis în judecată și directorul Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Bitea, pentru aceeași acuzație.

Actul de acuzare întocmit de procurori arată că, „la data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpații Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cosmin Șandru, 33 de ani, este deputat PNL de Timiș, aflat la primul mandat în Parlament.

DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI