Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun, Revelion și la începutul anului 2022

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat estimările pentru intervalul 13 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022 și a precizat printre altele că de Revelion temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.

În săptămâna care deja a început, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile extracarpatice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, spune ANM.

Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi local excedentar în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării, dar și deficitar în regiunile sud-vestice, vestice și nord-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ANM, detalii despre cum va fi vremea de Crăciun și Revelion, dar și la începutul lui 2022

În săptămâna 20 – 27 decembrie, notează ANM, cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Tot atunci, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.

În săptămâna cu Revelionul, 27 decembrie – 3 ianuarie, regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. ANM a menționat că temperatura medie a aerului va avea valori mai mici decât cele obișnuite în toate regiunile, dar în special în cele nordice.

În prima săptămână completă din ianuarie, mai exact 3 – 10 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice acestei săptămâni pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI