Florin Cîţu vrea scăderea vârstei de votare la 16 ani: Eu cred că este un lucru bun!

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, la Senat, în contextul reformei constituţionale, că în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani, şi că, în opinia sa, acesta este un lucru bun.

”Am avut o discuţie, astăzi, în Biroul Executiv, vreau să avem, în primul rând, o discuţie în partid, să vedem noi care sunt priorităţile. Este adevărat, avem o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce să modificăm”, a spus Cîţu, despre intenţia noii coaliţii de a revizui legea fundamentală.

Preşedintele PNL a arătat că, din experienţa parlamentară şi relaţia Preşedinte-Parlament-Guvern, a văzut de-a lungul timpui, că ”există dezechilibre” care pot să fie corectate.

”Până nu avem în PNL o discuţie clară, despre ce ne dorim de la această modificare, nu aş vrea să intru în detalii, dar sunt multe lucruri. Vedem în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani”, a spus el.

Întrebat dacă şi-ar dori modificarea Constituţiei în acest sens, Cîţu a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, da, eu cred că este un lucru bun!”

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI