Prima suspiciune de omicron în România. Un jucător al echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare care s-a întors din Africa de Sud, testat pozitiv pentru SARS-CoV-2

Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare care s-a întors din Africa de Sud a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Acestuia îi va fi recoltată, joi, o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Cantacuzino.

Alte două persoane, cărora li s-au recoltat probe pe Aeroportul Otopeni, au fost depistate pozitiv. Niciuna dintre cele trei persoane nu are simptome, dar ele sunt sub observaţie medicală, au precizat autorităţile.

„Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, 3 persoane (2 la aeroportul din Bucureşti şi 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (Bucureşti şi Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locaţiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Conform sursei citate, niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toţi trei pacienţii sunt sub observaţie medicală. 

Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvenţiere.

 Potrivit MS, cele două persoane se află în carantină la domiciliu, în judeţele de provenienţă Vaslui si Braşov.

 Alte două persoane din acelaşi avion, cărora li s-au recoltat probe pe Aeroportul Otopeni, au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2.

„Acestea se află în carantină, de asemenea. Pentru aceste persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcţi”, a arătat Ministerul Sănătăţii.

Şi în cazul acestor două persoane, vor fi trimise probe la Institutul „Cantacuzino” pentru secvenţiere.

 „Ministerul Sănătăţii informează că cei 29 de sportivi repatriaţi din Africa de Sud care au sosit la Baia Mare au fost testaţi şi li s-au asigurat condiţiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP. Unul dintre sportivi a fost depistat pozitiv şi se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic”, a transmis, miercuri seară, MS.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI