Nu vom scăpa! Alexandru Rafila confirmă: Vom avea și în România infectări cu Omicron

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, avertizează că România nu va fi ocolită de noua variantă de SARS-CoV2 Omicron, în condițiile în care s-au înregistrat deja 70 de cazuri în 11 țări europene.

„Deja există 11 state UE si 70 de cazuri înregistrate la nivelul regiunii Europa a OMS. Nu peste mult timp, și în România se vor înregistra astfel de cazuri. Mobilitatea este prea mare la nivel global astfel încât să credem că țara noastră va fi ocolită de noua tulpină.

Asta nu înseamnă că lucrurile se schimbă în vreun fel, dar trebuie să fim pregătiți de o eventuală recrudescență a infecției și asta nu o putem face decât dacă dezvoltăm serviciile care oferă oamenillor posibilitatea de a primi diagnostic, evaluare și tratament în afara spitalelor, pentru cazurile moderate sau ușoare.

„Nu putem să tragem nicio concluzie legată de faptul că Omicron ar produce infecții mai grave decât alte tulpini. E de foarte mare interes și o să aflăm în următoarele săptămâni dacă exista vreo particularitate la infectările cu această tulpină”, a spus Alexandru Rafila la un eveniment al Colegiului Medicilor din România.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI