Grupul de Comunicare Strategică: La acest moment în ţară sunt disponibile pentru pacienţii cu COVID 254 de paturi libere de ATI, din care 7 în Bucureşti

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că luni, în ţară, sunt disponibile pentru pacienţii cu COVID 254 de paturi libere de ATI, din care 7 în Bucureşti.

„În data de 29 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.630 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 378 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 78 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. „, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

 1.203 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

”La  nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 254 paturi  libere de ATI, 7 în Bucureşti,  6 în judeţul Argeş, 14 în judeţul Bacău, 3 în judeţul Bihor, 4 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Braşov, 5 în judeţul Călăraşi,  4 în judeţul Caraş Severin, 26 în judeţul Constanta, 1 în judeţul Dâmboviţa, 11 în judeţul Dolj, 13 în judeţul Galaţi, 9 în judeţul Gorj, 4 în judeţul Harghita, 4 în judeţul Hunedoara, 28 în judeţul Iaşi, 10 în judeţul Maramureş, 4 în judeţul Mehedinti , 4 în judeţul Mureş,  4  în judeţul Neamţ, 9 în judeţul Olt, 1 în judeţul Prahova,  2 în judeţul Satu Mare, 10 în judeţul Sibiu, 19 în judeţul Suceava, 3 în judeţul Teleorman, 9 în judeţul Tulcea,13 în judeţul Timiş, 3 în judeţul Vaslui, 20 în judeţul Vrancea,  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2″, a precizat sursa citată.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI