Se vorbește despre vaccinarea obligatorie pentru persoanele peste 60 de ani. Unde se va întâmpla

O nouă lege pentru a face vaccinarea împotriva coronavirusului obligatorie pentru orice persoană peste 60 de ani este în prezent în discuţie în Republica Cehă, relatează marţi DPA.

“Motivul este că această grupă de vârstă este cea mai expusă riscului”, a declarat marţi, la Praga, prim-ministrul în exerciţiu Andrej Babis, adăugând că o comisie consultativă guvernamentală de sănătate a recomandat pasul.

Babis a spus că Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de lege ce ar face de asemenea vaccinarea obligatorie pentru anumite grupuri profesionale precum angajaţi din domeniul sănătăţii, poliţişti, soldaţi şi pompieri.

Cu toate acestea, declararea unei alte stări de urgenţă naţionale din cauza pandemiei nu este deocamdată luată în considerare, a precizat Babis, subliniind că aceasta ar necesita mai întâi o cerere oficială din partea preşedinţilor regiunilor administrative ale ţării.

De la înfrângerea sa în alegerile parlamentare de la începutul lunii octombrie, multimiliardarul Babis este în funcţie doar provizoriu până la formarea unui nou guvern.

Câştigătorul alegerilor şi succesorul desemnat al lui Babis, conservatorul Petr Fiala, şi-a exprimat opoziţia faţă de declararea unei noi stări de de urgenţă, precum şi faţă de planurile de vaccinare obligatorie.

Conform cifrelor actuale, incidenţa la şapte zile în Republica Cehă este în prezent de 1.029 la 100.000 de locuitori.

Părţile de est ale ţării sunt cele unde numărul noilor cazuri de COVID-19 este deosebit de ridicat, determinând armata să trimită trupe suplimentare în sprijinul spitalelor suprasolicitate. În unele oraşe, precum Varnsdorf şi Krasna Lipa lângă graniţa cu Germania, pieţele de Crăciun au fost deja anulate ca măsură de precauţie.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI