Situație ATI Covid: 49 de paturi disponibile în toată țara

La nivel național sunt disponibile 49 de paturi ATI libere pentru pacienții cu Covid-19, potrivit datelor oficiale furnizate vineri. 1.604 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La acest moment sunt disponibile 49 paturi libere de ATI, 10 în București, 4 în județul Constanta, 1 în județul Dâmbovița, 1 în județul Galați, 2 în județul Gorj, 8 în județul Iași, 1 în județul Mehedinți, 4 în județul Neamț, 1 în județul Suceava, 5 în județul Teleorman, 2 în județul Timiș, 1 în județul Tulcea, 1 în județul Vaslui, 8 în județul Vrancea altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În data de 19 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.717 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 129 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI