252.000 doze de vaccin Johnson&Johnson sosesc astăzi în țară

252.000 doze de vaccin produs de compania Johnson&Johnson ajung astăzi în țară, la C.N. Unifarm S.A.. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale „Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 3.415.500 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 1.741.310 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI