Federaţia Sanitas, către Cseke: Salariaţii din sănătate, storşi de vlagă şi cu moralul la pământ, vă somează să veniţi cu soluţii concrete şi imediate pentru a le asigura salariile

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas îi transmit ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, că salariaţii din sănătate, „storşi de vlagă şi cu moralul la pământ”, îl „somează” să vincă „cu soluţii concrete şi imediate pentru a le asigura salariile”.

„Domnule Ministru Cseke Attila, domnilor guvernanţi şi domnilor parlamentari, salariaţii din sănătate, cu atât mai mult cei din UPU, Ambulanţă, DSP-uri etc., storşi de vlagă şi cu moralul la pământ, vă somează să veniţi cu soluţii concrete şi imediate pentru a le asigura salariile! Eroi sau nu, ei sunt soldaţi într-o armată ce nu îşi permite ca ei să depună armele!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Sanitas, joi, într-o postare pe Facebook.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, că 74.000 de salariaţi din sistemul medical – medici şi asistenţi din UPU, personal din DSP-uri, din serviciile de Ambulanţă, rezidenţi – nu au asigurat în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie. Ministrul a explicat că în următoarele 10-12 zile ar trebui găsite soluţii juridice, în lipsa unei rectificări bugetare.

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR) susţine că în timp ce premierul demis Florin Cîţu „se joacă de-a «rotativa» cu PSD”, Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salariile din decembrie ale medicilor, care sunt „eroii acestui război cu un virus perfid”. „Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei, Florin Cîţu?”, arată Mihăilă.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI