Atentat în Liverpool: O persoană a murit și alta a fost rănită după ce o mașină a explodat în fața unui spital

O mașină a sărit în aer în fața Spitalului pentru Femei din Liverpool. O persoană și-a pierdut viața și o alta a fost rănită.  Autoritățile britancie consideră că este vorba despre un atac terorist. Trei suspecți cu vârste între 21 și 29 de ani au fost arestați, relatează BBC.

Mașina care a explodat pare să fi fost un taxi, care staționa în fața Spitalului pentru Femei din Liverpool. Explozia s-a produs duminică, la ora locală 10:59, la scurt timp după ce mașina a oprit. Pasagerul din taxi a fost declarat mort la fața locului. Șoferul a fost rănit și se află în spital în stare stabilă.

„Am văzut mașina în flăcări și pe cineva sărind afară țipând și era cineva în mașină”, a povestit un martor ocular care se afla în spital.

Imediat, la fața locului a sosit un echipaj de geniști și mașini de pompieri. Autoritățile au izolat locul exploziei și au interzis circulația pe străzile din zonă.

Premierul Boris Johnson a avut o primă reacție pe Twitter: „Gândurile mele sunt alături de toți cei afectați de incidentul îngrozitor de astăzi din Liverpool. Vreau să mulțumesc serviciilor de urgență pentru răspunsul lor rapid și profesionalismul lor, precum și poliției pentru munca lor asiduă în cadrul anchetei”.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI