Șeful PNL Argeș a fost pus sub acuzare de DNA

Preşedintele PNL Argeş Adrian Miuţescu, vicepreşedintele filialei, liderul PNL Piteşti şi un comisar din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş sunt urmăriţi penal de DNA.

Preşedintele PNL Argeş Adrian Miuţescu, vicepreşedintele filialei, Cristian Mitrofan, liderul PNL Piteşti Gelu Tofan şi un comisar din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş sunt urmăriţi penal de DNA, fiind suspectaţi de folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Liderii liberali sunt acuzaţi că au intervenit la ANPC pentru numirea anumitor persoane în funcţii de conducere la autorităţile judeţene şi regionale de protecţie a consumatorilor.

Miuţescu ar fi intervenit în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menţinerea/numirea în funcţiile de inspectori şcolari şi directori de şcoli a unor persoane agreate de partid, într-un mod similar procedând şi în cazul conducerii Companiei Naţionale Poşta Română, unde a intervenit pentru facilitarea unor angajări.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de:

 – MIUŢESCU GHEORGHE ADRIAN, preşedinte al Organizaţiei Judeţene Argeş a unui partid şi deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

– TOFAN GELU, preşedinte al Organizaţiei  Piteşti a unui partid şi viceprimar al municipiului Piteşti, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

– MITROFAN CRISTIAN, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a unui partid, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

– CHIRU OVIDIU, comisar superior la Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, pentru instigare la una dintre infracţiunile reţinute în sarcina primului menţionat.

Conform DNA , în perioada aprilie – iulie 2021, Adrian Miuţescu, la instigarea lui Ovidiu Chiru, şi-ar fi folosit  influenţa şi autoritatea ce decurg din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar şi a unei alte persoane în funcţii de conducere la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş. Aceasta, în condiţiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană.

În aceeaşi manieră, Miuţescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcţie de conducere la Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia şi de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploieşti la Piteşti.

”În perioada iulie-august 2021, suspectul Miuţescu Gheorghe Adrian şi-ar fi folosit  influenţa şi autoritatea ce decurg din funcţia menţionată în mod direct pe lângă un înalt demnitar pentru menţinerea/numirea în funcţiile de inspectori şcolari şi directori de şcoli a unor persoane agreate de partid, aceste influenţe fiind exercitate şi la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Suspectul ar fi procedat similar, în cursul lunii februarie 2020, precum şi în lunile aprilie şi august 2021, pe lângă conducerea Companiei Naţionale Poşta Română în scopul angajării unei persoane la această instituţie, respectiv a numirii unei alte persoane într-o funcţie de conducere la nivel judeţean”, susţin procurorii DNA.

De asemenea, potrivit DNA, în perioada iulie – august 2021, Gelu Tofan li Cristian Mitrofan şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurg din funcţiile ocupate in partid, pe lângă  persoane din Inspectoratul Şcolar Argeş, în scopul menţinerii unei anumite persoane în funcţia de inspector şcolar sau în scopul numirii aceleiaşi persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum şi pentru numirea în funcţia de directori de şcoli a unor persoane agreate de partid.

Suspecţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În 3 noiembrie, deputatul Adrian Miuţescu, preşedintele al PNL Argeş şi susţinător al lui Ludovic Orban, anunţa, pe Facebook, că poliţiştii judiciari i-au reţinut telefonul mobil în cadrul cercetării într-un dosar in rem, însă dezminţea informaţiile conform cărora DNA ar fi făcut o descindere la sediul PNL Argeş.

 

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI