Violeta Alexandru, după ce s-a dezafiliat din grupul deputaților PNL: Următorul pas este excluderea mea din Comisia de Muncă”

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță că urmează să fie exclusă din Comisia de Muncă, după ce a dorit să se dezafilieze de grupul deputaților PNL.

Fostul ministru spune că așa s-a întâmplat cu oricine care a ”avut îndrăzneala să aibă altă opinie decât cea a echipei care nici nu știu ce crede că a câștigat în PNL.”

Violeta Alexandru anunță pe pagina sa de socializare că urmează să fie exclusă din Comisia de Muncă. Fostul ministru spune că acest lucru se va întâmpla după ce a fost exclusă din grupul PNL din Camera Deputaților.

Fostul ministru al Muncii spune că a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o informare privind dezafilierea de grupul deputaților PNL, subliniind că această informare ar fi trebuit să devină oficială atunci când aceasta urma să anunțe decizia în plenul Camerei. În schimb, la două ore după depunerea informării, Violeta Alexandru a fost exclusă din grupul PNL din Camera Deputaților.

”Depusesem astăzi, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, o informare privind dezafilierea mea de la grupul deputaților PNL începând cu data de vineri, 5 noiembrie. Ea își producea efectele atunci când anunțam în plenul Camerei, prima ședință fiind luni. Informasem înainte liderul de grup, am considerat că este civilizat să nu audă din presă.

Oricum, nu a mai contat nimic. La 2 ore după ce am depus hârtia, grupul PNL din Camera Deputaților mă și exclusese.

(…)Următorul pas este excluderea mea din Comisia de Muncă. Așa s-a întâmplat cu toți cei care au avut îndrăzneala să aibă altă opinie decât cea a echipei care nici nu știu ce crede că a câștigat în PNL. ”, notează aceasta.

Fostul ministru a vorbit despre ceea ce se întâmplă acum în Partidul Național Liberal și despre faptul că i se pare revoltător ca PNL să stea la masa negocierilor cu PSD.

”La cât de drag îmi e să fac treabă în echipă, eu întotdeauna caut să adun, nu să dezbin sau să îndepărtez oamenii. Cei care au lucrat cu mine, mă știu cum sunt. Mă bucur când o idee devine un proiect de echipă. Asta sunt. În realitate, în PNL nu mai există niciun dialog, niciun spirit de echipă. Chiar din perioada de campanie internă. Pare că nu se mai termină ceea ce am simțit încă de atunci că s-ar putea întâmpla. Cei care au preferat să fie într-o zonă de neutralitate, trebuie să accepte că neimplicarea a avut riscuri. Astăzi, în țară, colegii mei liberali sunt excluși pentru că nu renunță să spună ceea ce cred. Îi aud pe acești colegi. Nu sunt singuri.

Nu o să mai scriu prea mult despre faptul că mă revoltă cum stă PNL la masă cu PSD. Știți cum gândesc. Am mai spus, de altfel. Nu pot să îmi scot din cap imaginea cu PSD și PNL la masa negocierilor. F. Cîțu la masă cu Ciolacu. Nu avem, din nou, propunere de premier după blocajul în care ne aflăm. Partidul Național Liberal, partidul al cărui brand îl respect enorm, decisese că nu face nicio înțelegere cu PSD. De niciun fel. Cum am ajuns aici? Comparăm PSD cu USR? Eu nu sunt din această poză cu PSD în care s-a băgat Florin Cîțu și, din păcate, în care a băgat și PNL. Mă jenează pe mine chinul unor colegi care se străduiesc să explice cum (după ce inițial susțineau refacerea coaliției)nu ar fi, totuși, așa rău să vorbim și cu PSD. Îmi e jenă de jena lor. La ora aceasta, PNL încă sponsorizează postări prin care atacă USR. Ce să mai înțeleagă oamenii decenți din această țară despre PNL?”, notează fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI