Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, testată pozitiv cu COVID-19

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a fost testată pozitiv cu COVID-19. Aceasta nu-l va însoți pe președintele Joe Biden în Europa.

Într-o declaraţie, Psaki a informat că după ce a fost testată negativ de mai multe ori în timpul săptămânii, duminică rezultatul testului a fost pozitiv.

„Deşi nu am avut un contact personal apropiat cu preşedintele sau cu înalţi oficiali ai Casei Albe de miercuri şi am fost testată negativ timp de patru zile după ultimul contact, dezvălui testul pozitiv de astăzi de dragul transparenţei. Când l-am văzut ultima dată pe preşedinte marţi, eram aşezaţi afară la o distanţă de peste un metru şi purtam măşti”, a mai explicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, scrie Agerpres.

Jen Psaki a mai declarat că, datorită vaccinului, are doar simptome uşoare şi lucrează de acasă, adăugând că va rămâne în carantină timp de zece zile după care va face un alt test înainte de a reveni la Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, aflat duminică la Roma pentru summitul G20 şi luni la Glasgow pentru summitul COP26 privind schimbările climatice, a primit doza de rapel a unui vaccin anti-COVID-19 în luna septembrie.

Mulţi americani coninuă să fie refractari la vaccinarea anti-COVID-19 şi doar 58% dintre ei sunt complet vaccinaţi, în contextul în care Statele Unite au înregistrat peste 745.000 de decese din cauza pandemiei. Oficialii americani din domeniul sănătăţii au aprobat vaccinuri de rapel pentru Moderna, Pfizer şi Johnson & Johnson.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI