Această țară se redeschide pentru români! Turiștii complet vaccinați nu mai stau în carantină

Thailanda a adăugat 17 noi țări pe lista statelor ale căror cetățeni complet vaccinați pot vizita statul asiatic fără a mai fi nevoiți să stea în carantină, scrie Bangkok Post. România se află pe lista celor 17. Autoritățile speră la o revigorare a turismului, care se apropie de vârful sezonului la începutul anului viitor.

România a intrat, alături alte 16 state, pe lista țărilor ale căror cetățeni complet vaccinați pot călători în Thailanda fără a fi nevoiți să stea în carantină.

Potrivit unui anunț făcut luni de secretarul pentru afaceri externe Thani Thongphakdi, cele 17 țări adăugate pe listă sunt: India, Taiwan, Laos, Myanmar, Filipine, Croația, Indonezia, Kuweit, Maldive, Mongolia, Nepal, Oman, România, Slovacia, Sri Lanka, Vietnam și Luxemburg.

În total, Thailanda primește fără carantină călători complet vaccinați din 63 de țări – primele state pentru care și-a deschis granițele au fost anunțate pe 21 octombrie.

Și cetățenii complet vaccinați din alte țări vor avea voie să călătorească în Thailanda, însă numai prin prin programe turistice strict supravegheate și numai după ce vor sta o săptămână în carantină înainte de a se putea deplasa în interiorul țării.

Turiștii care nu sunt vaccinați sau nu au schema completă trebuie să stea în carantină la hotel timp de zece zile.

Rezervările la hoteluri, venite în special de la cetățeni din cele 63 de țări, sunt în creștere, ceea ce arată că redeschiderea țării atrage turiști, a declarat guvernatorul Autorității pentru Turism a Thailandei (TAT), Yuthasak Supasorn.

„Sunt optimist că redeschiderea va aduce beneficii țării, în special în perioada de vârf de sezon turistic, care este la începutul anului vitor. TAT estimează că vor veni peste un milion de turiști în următoarele șase luni”, a mai declarat oficialul.

Aceste cifre reprezintă cam 10% din cifrele raportate în 2019.

În zonele unde se aplică un control maximum, restaurantele nu vor avea voie să servească alcool, cu excepția Bangkok, unde doar restaurantele autorizate de Administrația pentru Siguranță și Sănătate pot servi alcool până la ora 21.00.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI