Kelemen Hunor: Cioloş nu a reuşit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR

Liderul UDMR Kelemen Hunor consideră că premierul Dacian Cioloş nu a reuşit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR şi că acesta mai are trei opţiuni: să renunţe la mandatul oferit de preşedinte, guvern PSD-USR-AUR sau guvern monocrom USR.

 Afirmaţiile liderului UDMR vin după ce o nouă întâlnire cu Cioloş şi cu liderul. PNL Florin Cîţu a fost anulată, liberalii solicitând USR să se adreseze mai întâi AUR şi PSD pentru formarea unei majorităţi.

”Premierul desemnat, Dacian Cioloş nu a reuşit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. Prin urmare, el mai are trei opţiuni: 1. să renunţe la mandatul oferit de preşedinte; 2. să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR, alianţă formată pentru demiterea guvernului; 3. să ceară sprijinul parlamentului pentru un guvern monocrom USR. UDMR consideră în continuare că, în loc de tactici tehnice pentru putere, este necesar să se formeze un guvern cât mai curând posibil. Un guvern care să se concentreze pe problemele reale ale societăţii, găsind soluţii urgente pentru gestionarea pandemiei, problema creşterii preţurilor la energie şi pregătirea bugetului de stat pentru anul viitor”, afirmă liderul UDMR.

El precizează că pentru UDMR, politica înseamnă în primul rând căutarea şi reprezentarea binelui comun, îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi de siguranţă al oamenilor.

”Urmând aceste principii în activitatea noastră din cadrul guvernului, reprezentăm comunitatea maghiară din România şi toţi cetăţenii români, atât timp cât vom avea posibilitatea să fim prezenţi la guvernare”,. conchide Kelemen Hunor.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI