O nouă tranşă de vaccin de la compania Moderna soseşte în ţară

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, joi, că o nouă tranşă de vaccin de la compania Moderna soseşte în ţară, fiind vorba despre 355.200 doze.

CNCAV a anuţat, joi că 355.200 doze de vaccin e la compaia Moderna sosesc în ţară.

”Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse mâine în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a transmis CNCAV.

Sursa citată a precizat că depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 2.472.000 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 764.315 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că peste 152.000 de doze de vaccin au expirat, cele mai multe fiind produse de compania Pfizer. De asemenea, pentru vaccinarea populaţiei sunt disponibile aproape 3,7 milioane de doze.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI