Florin Roman: Vom face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) afirmă că formaţiunea va face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu de la şefia Senatului, susţinând că aceasta a reluat abuziv şedinţa de plen de joi, pe care el a declarat-o închisă, nu suspendată.

„Huliganismul nu are ce căuta în Parlament, iar forţa pumnului nu poate trece de forţa votului, esenţa democraţiei! Am condus ieri şedinţa comuna in baza regulamentului comun, îndeplinind atributii de presedinte al Camerei Deputatilor, în baza deciziei publicată in Monitorul Oficial. În deplina legalitate! Şedinţele comune se conduc prin rotaţie. Chiar dacă ambii preşedinţi ar fi în sala. Aşa spune Regulamentul, iar regulamentul e lege! Ultimele două au fost conduse de doamna Dragu. Acum trebuiau conduse de CD, iar in lipsa preşedintelui, am exercitat perfect legal, mandatul constituţional. Aşa cum Alina Gorghiu a condus Senatul in locul Ancăi Dragu şi a luat decizii”, a afirmat Florin Roman, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a susţinut că, „în pofida atacului huliganic al agresorilor de la AUR, care au folosit argumentul huliganic, braţ la braţ cu USR”, a desfăşurat o şedinţă regulamentară, în care a fost supusă votului şi a fost adoptata Ordinea de zi aprobata de BPR, a fost supus la vot şi aprobat programul de lucru.

Roman a adăugat că a solicitat autorilor moţiunii să citească textul de 3 ori şi au refuzat, iar în final a declarat şedinţa închisă, el precizând că toate aceste lucruri se regăsesc pe stenograma sedinţei, acesta fiind motivul pentru care a stat la microfon până la finalizarea procedurii, ca  totul să fie înregistrat oficial.

„Doamna Dragu a reluat abuziv şedinţa. O şedinţa, care ATENŢIE, a fost închisă, nu suspendată! A comis un abuz în serviciu. Nu putea face acest lucru decât in urma unui nou BPR. Este nu doar un mare abuz in serviciu, ci şi unul constituţional. Vom face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului! Vom raspunde solicitării CCR care a solicitat punctul de vedere al Parlamentului şi sunt convins 100% ca acest demers va fi declarat neconstitutional! Din acel moment, toţi cei care au încercat dărâmarea ordinii constituţionale prin forţa, huliganism şi abuz vor avea o mare, mare problema cu legea!”, a subliniat Roman.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI