Florin Roman: Ludovic Orban forțează o procedură care are un singur scop, acela de a dărâma Guvernul

Deputatul PNL Florin Roman îl atacă pe președintele partidului, Ludovic Orban, pentru decizia acestuia de a comunica moțiunea de cenzură Guvernului și pentru că a convocat plenul Parlamentului pentru citirea moțiunii depuse de USR PLUS și AUR. El spune că scopul acestui demers este dărâmarea Guvernului, în condițiile în care premierul Florin Cîțu este contracandiatul său la alegerile interne din PNL.

„Ceea ce invocă dl Orban este o decizie a CCR care se bate cap în cap cu alte două decizii despre care nu a mai pomenit. Noi funcționăm în baza statutului și a regulamentului, în cazul birourilor permanente reunite și a plenului reunit. Atâta timp cât BPR nu a avut cvorum, nu avem o moțiune, nu avem un „calendar, nu avem practic nimic”, a spus Roman, într-o conferință de presă.

Ceea ce face dl Orban – forțează, pe baza unei interpretări din două pasaje a unei decizii CCR, o procedură care din punctul meu de vedere are un singur scop, acela de a dărâma Guvernul, în cheia jocurilor interne din interiorul PNL”, a mai spus el.

„Am fost lider de grup în perioada în care dl Orban era premierul Guvernului. Aveam circa 20% în Parlament și susțineam minoritar un guvern care și-a trecut majoritatea legilor de adoptare a OUG-urilor Guvernului printr-o majoritate destul de largă. Dacă dl Orban dorește să discutăm despre acest mod de lucru în Parlament, inclusiv relația cu PSD, sunt dispus să merg oriunde să discut cu domnia sa pe această temă”, a continuat Roman.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMELE ȘTIRI