Este România pregătită pentru valul 4 din toamnă? Precizările ministerului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spune că intensitatea valului patru al pandemiei depinde de alegerea cetăţenilor dacă doresc sau nu să se vaccineze.

În prezent ar fi disponibile 340 de paturi de Terapie Intensivă pentru adulţi. Direcţiile de Sănătate Publică au anunţat că pot fi puse la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de Terapie Intensivă pentru copii.

“Pregătirea spitalelor alături de respectarea măsurilor de protecţie erau singurele măsuri pe care le puteam lua pentru a face faţă în pandemie. Anul acesta ne putem vaccina, iar intensitatea acestui val patru şi modul în care spitalele vor reacţiona şi modul în care pacienţii care au afecţiuni non-COVID vor putea să fie trataţi în aceste unităţi sanitare, depinde de fiecare dintre noi, depinde de alegerea noastră, de a ne vaccina şi dacă această alegere va fi una raţională care să vadă că beneficiile vaccinării ne protejează atât pe noi cei din jur se vor limita efectului valului patru asupra întregului sistem sanitar”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Ministrul a solicitat să fie transmis numărul maxim de paturi pentru fiecare unitate sanitară.

“Astfel, am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară centralizat de către fiecare Direcţie de Sănătate Publică precum şi ordinea în care punerea la dispoziţie a acestor paturi se face de către fiecare secţie. De asemenea am solicitat necesarul de personal care să vină să completeze ce există în momentul acesta în secţiile de terapie intensivă şi împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă vom trata cu celeritate cererile de detaşare tocmai pentru a răspunde acestor nevoi de personal de terapie intensivă”, a transmis Mihăilă.

Mihăilă a menţionat că pot fi puse la dispoziţie 340 de paturi de Terapie Intensivă pentru adulţi şi 110 paturi pentru copii.

“Pentru că ştim că pandemia în varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii şi copiii, am solicitat unităţilor sanitare şi Direcţiilor de Sănătate Publică numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor. Până acum avem centralizate şi disponibile aproximativ 340 de paturi de Terapie Intensivă adulţi, iar Direcţiile de Sănătate Publică au raportat că pot pune la dispoziţie un număr maxim de 110 de paturi de Terapie Intensivă copii şi pot creşte numărul de paturi la destinate tratamentului copiilor cu infecţie COVID până la 1600. (…) Copiii infectaţi cu COVID pot fi trataţi şi secţiile de adulţi, ventilatoarele permit adaptarea tratamentului la copii”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI