MAE transmite un mesaj util pentru românii care pleacă în vacanță în Turcia

S-au format cozi semnificative de autovehicule la punctul de trecere a frontierei Kapikule (Turcia) – Kapitan Andreevo (Bulgaria)

 „Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, a fost sesizat de către cetăţeni români care se deplasează pe cale rutieră dinspre Turcia spre România despre creşterea timpilor de aşteptare în punctul de trecere a frontierei Kapikule, aflat în nordul Republicii Turcia. Pe fondul situaţiei create la acest punct de trecere a frontierei turco-bulgare, reprezentanţii misiunii diplomatice au efectuat demersuri în regim de urgenţă pe lângă Direcţia Vamală Kapikule şi Direcţia Vamală Hamzabeyli, pentru a obţine informaţii suplimentare”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de MAE.

Autorităţile turce au redirecţionat autovehiculele care aşteaptă la coadă către diferite spaţii de parcare amenajate în apropiere pentru fluidizarea traficului în zona punctului de frontieră, se precizează în comunicat. Totodată, autorităţile au recomandat utilizarea unor rute alternative de părăsire a ţării: punctele de trecere a frontierei Hamzabeyli (Turcia) – Lesovo (Bulgaria) sau Derekoy (Turcia) – Malko Târnovo (Bulgaria).

În acest context, MAE le transmite cetăţenilor români care intenţionează să părăsească Turcia pe cale rutieră să urmeze recomandările de a-şi procura apă şi a se asigura că deţin combustibil suficient la intrarea în zona vamală, având în vedere timpii de aşteptare şi temperaturile ridicate înregistrate în zonă în această perioadă.

MAE precizează că Ambasada României la Ankara urmăreşte situaţia şi menţine dialogul cu autorităţile turce. Reprezentanţii misiunii diplomatice sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ankara +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. Persoanele care se confruntă cu o situaţie deosebită, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +90.532.318.1726.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI