Alertă de tsunami: Cutremur cu magnitudinea 8,2 în Peninsula Alaska

Un cutremur cu magnitudinea de 8,2 a avut loc în Alaska. Seismul s-a produs miercuri seară.

Cutremurul a fost urmat de o alertă de tsunami în regiune. Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), seismul s-a produs la ora locală 22:15 (06:15 GMT, joi), la o adâncime de 35 de kilometri, transmite Agerpres.

Centrul Naţional de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alertă de tsunami pentru regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska şi zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea seismului la 8 şi adâncimea acestuia la 10 kilometri.

Potrivit CNN, au urmat cel puțin două replici puternice, inclusiv o magnitudine preliminară de 6,2 grade pe  scara Richter și o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter.

Poliția din orașul Kodiak, cel mai mare oraș din insula cu același nume, i-a sfătuit pe locuitori să se mute pe un teren înalt, adăugând că liceul din oraș este deschis pentru a-i găzdui pe localnici.

„Pe baza tuturor datelor disponibile, este posibil ca un tsunami să fi fost generat de acest cutremur. Acesta ar putea fi distructiv pentru zonele de coastă chiar departe de epicentrul”, a transmis Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC), citat de USA Today.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI