Mesajul lui Ludovic Orban cu ocazia Zilei Franței

Ludovic Orban a transmis, miercuri, un mesaj de ziua Franței. Liderul PNL  consideră Franța țara în care sute de români, oameni politici, savanți sau artiști au „găsit răspuns şi încurajări în lupta lor pentru modernizarea României”.

„Ziua Națională a Franței este o zi de sărbătoare și pentru noi. Patria libertății și a unei mari civilizații de care suntem îndrăgostiți de secole, Franța este țara care i-a primit și i-a găzduit pe români încă de la începutul secolului al 19-lea.

Aceasta este țara în care generații de cărturari, artiști, savanți și oameni de stat români au studiat, au descoperit Europa luminilor și a revoluției, și-au găsit prieteni printre cele mai ilustre figuri ale culturii și politicii, au fost protejați de persecuții și au găsit răspuns și încurajări în lupta lor pentru modernizarea României.

Pentru toate suntem recunoscători Franței, dar mai ales îi purtăm o mare iubire, care a rezistat chiar și în vremurile cele mai grele. Limba franceză este și pentru noi una dintre cele mai importante limbi ale culturii, Parisul este și un oraș românesc în care traseele memoriei ne poartă pe urmele atât de multor oameni mari ai țării noastre, istoria Franței și a României sunt îngemănate.

Știm că ne așteaptă și un viitor prosper, pe care îl construim împreună”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI